Szatszang

A szatszanga legfőbb eleme a spirituális témájú előadás, melynek során lehetőség van a jógafilozófiával, a mesterek tanításaival részletesebben megismerkedni. Emellett alkalom nyílik közös meditációra, néhány szép szanszkrit mantra eléneklésére, valamint egy fényfelajánlásban való részvételre, a program végeztével pedig természetesen nem maradhat el az édesség, mely a jóga tanításának édességét szimbolizálja.
KINEK AJÁNLJUK?
– mindenkinek, mert a szatszanga a leggyorsabb és leghatékonyabb eszköze spirituális fejlődésünknek,
– aki szeretne a jógafilozófiával ismerkedni,
– aki szeretne a jóga mesterek tanításait megismerni,
– aki szeretne közösségben meditálni,
– aki szereti a szép zenét,
– aki szeretne inspirációt kapni további útjához,
– aki szeretne egy estét hasonló gondolkodású emberek társaságában eltölteni,
-aki szeretne békére és nyugalomra lelni.
A programon való részvéte Díjtalan!
SZIMBOLIKA ÉS RITUÁLÉ A SATSANGBAN

A mester képe előtt gyertyaláng ég, emlékeztetve a mindannyiunkban lévő Fényre.

A fényfelajánlás egy ősi rituálé, amely a mindenkiben ott lévő Univerzális Erő tiszteletét szolgálja. Egyetlen fényt áldunk meg, majd mindenkihez oda visszük, mely az elme és az érzékek megtisztulását szimbolizálja.

A manrtrákat 10-15 percig közösen énekeljük szanszkritul vagy magyarul, utána mindig egy központi témát kiválasztva tanításokat olvasunk fel a mesterektől.

A Bhadzsanok oaadó dalok is előfordulnak, amelyek a szatszangban elhangzanak.  A szöveget leírjuk és olvasható. Alkalmanként egyszerű szakrális körtáncot végezhet, aki szeretne benne részt venni.

A Prassad egy édesség, amelyet a szatszang végén mindenkinek adnak, amely a jóga tanításainak édességét jelképezi. Tartsd a praszádot a kezedben, amíg mindenki meg nem kapja.

 

A Satsanga megtisztítja az elmét. Ahogy egyetlen gyufaszál pár másodperc alatt elégeti a hatalmas gyapotkötegeket, úgy a jó társaság is rövid időn belül eléget minden negatív gondolatot.