Pilates

Miért a pilates?

 

Gerincközpontú alakformálás, tudatos légzés, stresszoldás, koncentráció. Ez a mindenkinek ajánlott egészségmegőrző mozgásforma a jóga testgyakorlataiból lett kifejlesztve.

A pilates alapú mozgásforma az erőközpontból kiindulva anatómiailag helyes tartásban végzett, légzéshez igazított, áramló, figyelmes, pontos, kis ismétlésszámú gyakorlatokból áll. Ennek köszönhetően hatékony tartásjavító, alakformáló. A hasizom egész órán kontroll alatt van, feszesen tartott, erősödik. A folyamatos légzőgyakorlat eredményeként stresszoldó, méregtelenítő. 

A kedd esti óra egy klasszikus alap Pilates óra, a csütörtök esti PowerUPilates kiscsoportban.

Nagyobb erőkifejtést igénylő Pilates gyakorlatok és a dinamikus jóga nyújtó testhelyzetei flow áramlásban 60 percben. Az órán a központi szerepet a gerinc védelme érdekében végzett erősítő-, feszesítő- és nyújtó mozdulatok egysége adja. A fő hangsúlyt a statikus-, az egyensúlyi- valamint a csípőnyitó gyakorlatokra helyezzük, az eszköz a saját tested. S a végeredmény: egy teljes testet átmozgató fizikai- és mentális felfrissülés majd ellazulás, mely után energiával feltöltődve sudárabban távozol.

Az óra kiváló előkészítője vagy kiegészítője is lehet a gerinc és tradicionális jóga gyakorlásának, célja az egészséges test és gerinc kialakítása. A tradicionális jóga órákról a jóga oldalon olvashatsz! 

 

 

Pilates eszközök

Óráinkon változatos eszközöket is használunk, például softball-t, gumiszalagot.

Válassz mozgás kínálatunkból!