Hangfürdő és csakrameditáció

 

Kinek javasoljuk ezeket a foglalkozásokat?

  • bárkinek, aki töltődni, regenerálódni szeretne,
  • annak aki relaxációs, meditációs képességét szeretné fejleszteni,
  • akinek békére, nyugalomra van szüksége,
  • bármilyen betegségben szenvedőnek,
  • aki szeretné megtapasztalni természetes állapotát (békét, biztonságot, szeretetet, boldogságot).

A hangfürdő és a csakrameditáció is nagyon kellemes és rendkívül hatékony eszköze a jógának. Az órák végére megtapasztalhatjuk természetes, teljes állapotunkat (béke, szeretet, harmónia, boldogság).

A jóga a fizikai testre úgy tekint, mint az energia-mentális-érzelmi testünk lenyomatára. A negatív gondolatok, érzelmek és helytelen életmód beszennyezik az energia pályákat (nádikat), ezáltal felborítják az energiaközpontok (csakrák) működését és betegség alakul ki a fizikai testben.

 

 

Ahogy az energia rendszerünket harmonizáljuk, a mentális és fizikai folyamatok is követik, ezért beindulnak az öngyógyító folyamatok minden szinten.

A hangfürdő és csakrameditáció foglalkozás mindenkinek ajánlott, kezdők is jöhetnek. Kismamáknak a második trimesztertől.

A csoportos relaxációk alatt olyan testhelyzetben élvezheted a rezgéseket, ahogy Neked jól esik. Bármilyen testhelyzetben elhelyezkedhetsz. Ha szeretnél többet tudni a meditációról, kattints a Meditáció  oldalra.

Keresd Szabó Zitát és csatlakozz programjainkhoz!  Telefon: 30-5541220

 

Hangfürdő 

A természetre hangolódva ( telihold, újhold, napéj engyelőség, napforduló) csoportos hangfürdő alkalmával a hangtálak és a gong hangrezgéseiben fürdőzhetünk. A gong kisöpri az elméből a gondolatokat és a hangtálak rezgései létezésünk minden szintjén harmóniát teremtenek. A védikus hagyományokat követve alulról felfelé haladva harmonizáljuk az energiaközpontokat (csakrákat). Erőteljes öngyógyító folyamatokat indítanak el, tisztítanak, energiával töltenek fel. A hangrezgések segítségével könnyen mélyrelaxációba juthatunk, mely javítja az alvás minőséget, stresszkezelést és az erőnlétet is. Ezen az órán feküdni szoktunk, de akár széken ülve is relaxálhatsz, ha Neked úgy jobban esik.

Csakrameditáció

Minden csakra reagál a hangokra (a mantrákra pozitívan), minden csakrának saját szimbóluma, és színe van.

Ezekkel tudjuk működésüket harmonizálni, az érzelmi és mentális blokádokat oldani, a fizikai szervek és testrészek állapotát javítani, akár meggyógyítani.

A vezetett csakra meditáció a kundalini jóga területe. A védikus hagyományokat követve alulról felfelé haladva a csakrák szimbólumait vizualizáljuk, közben az AUM mantrát ismételjük hosszasan (108-szor, ekkor fejti ki maximális hatását a mantra).
Az AUM mantra magában foglal minden hangot, a védikus írások szerint ez az a hangrezgés, amelyből az univerzum kiáradt. Ezért ez a hangkombináció a tökéletes hang, mely mindent a teljességhez, a harmóniához vezet vissza. Ezen az órán a Sivánanda tradíció tanítása szerint meditálunk, melyet fekve vagy ülve is végezhetsz. A tradicionális jóga óra végén havonta egyszer vagy külön relaxáció-meditáció órán találkozhatsz a csakrameditációval.

Valójában a jóga gyakorlásának elkezdése előtt az ayurvedikus önelemzéssel kellene legelőször megismerkednünk, hogy tisztába legyünk azzal, hogy milyen adottságaink vannak és ennek megfelelően alakítsuk ki életmódunk, jóga gyakorlásunk. Bővebben erről az Ayurveda oldalon olvashatsz.

Egyéni hangtál kezelés Gazdácska Judittal

Az egyéni foglalkozás során a vendég általában egy kényelmes masszázságyon, hason majd háton fekvő helyzetben helyezkedik el utcai, de kényelmes öltözetben, egy takaróval betakarva, majd legalább 11 hangtálat helyezek el körülötte, illetve a homlokon, mellkason és a hason, hogy a tálak rezgéseit minél közelebbről érzékelhesse. Fontos, hogy a vendég olyan öltözetben érkezzen, amin a köldök közelében nincs nagy méretű gomb, vagy szoros öv. Hangtálaim mindegyike kézzel készített. 

Miben segit ez a kezelés?

* Stressz, feszültségek oldása * Izmok ellazítása, görcsök oldódása * Nyaki, háti, deréktáji, izom- és ízületi fájdalmak enyhítése * Légzési problémák enyhítése, légzés harmonizálása * Immunrendszer támogatása * Alvási nehézségek enyhítése * Vérkeringés, nyirokkeringés, anyagcsere élénkítése * Testünk energiával töltődik fel, vitalizálódik * Koncentráció javítása —> tanulási nehézségek enyhítése * Fejfájás oldódása * Jobb és bal agyfélteke harmonizálása, idegrendszer megnyugtatása

Fontos❗️ A foglalkozások előtt és után ajánlott bőséges VIZET inni, és többet pihenni. Ellenjavallatok: várandósság 1. és 3. trimesztere, műtéti beavatkozás vagy kemoterápia a hangfürdőt megelőző 2 hónapban, szívritmuszavar, pacemaker, epilepszia,  súlyos visszér, trombózis, pszichés zavarok, heveny gyulladásos betegség, láz.

Bejelentkezés: 06 -70- 366-2713