Ayurveda

Meditáció – mantra jóga 

Szabó Zita

06 30 5541220 

A meditációs képesség kialakítását biztos alapokra építkezve lehet megvalósítani. Különböző személyiségű embereknek különféle módszerek működnek, ezért tanfolyamunkon a meditációhoz vezető technikák közül kiválaszthatod a számodra testhez álló módszert. Alkalmanként is jöhetsz meditációra heti rendszerességgel, de ezeken az órákon nem technikai oktatás történik, mint a tanfolyamon, hanem közös meditáció.  

 

Következő meditáció :

péntek 19.00-20.00 meditáció-mantrajóga-jógafilozófia bejelentkezéssel a fenti számon 

 

minden hónap utolsó szerda 9.30 a tradicionális hatha jóga óra végén csakrameditáció, minden hónap első szerda 11.00 gyógyító mantra meditáció,

meditáció tanfolyam külön meghirdetve 

csend-nap 2024. ősz hétvégi napon ( már lehet jelentkezni) 

A meditáció egy olyan jelenlét, amikor belefeledkezünk a pillanatba és nincsenek gondolataink. Ilyen pillanatokat átélhetünk nyaralás alatt egy gyönyörű helyen, vagy egy tevékenységbe annyira belemerülünk, hogy megfeledkezünk mindenről. Azonban a tudatos, jógikus meditáció ennél jóval több, amikor nem a tevékenység által leszünk jelen, hanem saját elhatározásunkból és közben nincs semmi tevékenység, még az is lehet, hogy környezetünkben éppen nyugalom sincsen, de mi mégis békések tudunk maradni. Kizárjuk tudatosan a külvilágot, leválunk gondolatainkról, hogy utána feltöltődve, újraszületve térjünk vissza a változó mulandó világba, ahol mindig történik valami és lehetetlen örök békére lelni.

Az áyurvéda és a jóga célja egy. Elménket lecsillapítani és mulandó lényünk örök és halhatatlan részét megismerni, ezáltal könnyebb lesz az élet nehézségeit kezelni és egészségünket megőrizni. A meditáció az elengedés folyamata, elengedni mindent amit évek hosszú során át gyűjtögettünk, és amelyek létrehozták az igaz természetünktől való elkülönültséget. A mai korszakban a jóga és áyurvéda mesterek és a jóga irodalom is, egybehangzóan a mantraéneklést ajánlják a mai korszak emberének érzelmei kezelésére, az elme lecsendesítésére és a béke, nyugalom, az ok nélküli boldogság elérésére, melynek hatása közösségben végezve felerősödik. A mantraéneklésen keresztül az univerzális erő könnyen nyilvánul meg, hiszen a mantra ad lelki tartalmat meditációnknak. Amikor kiürítjük elménket és mantra nélkül meditálunk az csak anyagi meditáció (nem adja meg a hétköznapok hosszútávú békéjét), onnan még tovább visz az út, ha rálépünk.

A Forma Stúdióban fejlesztheted relaxációs, meditációs képességed. Először eljöhetsz egy ayurvédás masszázsra, majd részt vehetsz hangfürdőn és csakrameditáción, és kipróbálhatod a mantrajógát is, mely könnyen elvezet a csendhez és pozitív irányba tereli a személyiségünket. Rendszeresen végezve a jógatermet elhagyva is békések maradunk. A tradicionális jóga órák végén, külön relaxáció-meditáció órán megismerheted a jóga nidrát (jógikus mélyrelaxációt) is, amivel megtanulhatod pozitív gondolatokkal (sankalpa) programozni magad, hogy utána az az életedben valósággá váljon.

 

Meditáció tanfolyamon a technikák széles körét kipróbálhatod, hogy megtaláld a számodra testhez álló módszert és elindulj a meditációhoz vezető úton. (Ha szeretnél 5 alkalmas meditáció tanfolyamon részt venni jelentkezz a fenti elérhetőségen.)

Miért érdemes a meditáció tanfolyamra jönni?

Békésebb lesz az elméd. Az elme fejlesztése a legfontosabb dolog az életben.
Több energiád lesz. Megtanulsz gyorsan regenerálódni, feltöltődni.
Nyugodtabb leszel, mert a stresszre máshogy fogsz reagálni.
Fejlődik a koncentrációd, ezért hatékonyabb leszel a tevékenységeidben. Megtanulsz a személyiséged ( gondolatok, érzések) fölé helyezkedni, ezáltal mélyebb önismeretre teszel szert.
Pihentetőbb lesz az alvásod.

A Forma Stúdióban minden hónap első szerdán 11.00-tól zengetjük a gyógyító mantrát.

Minden pénteken 19.00-20.00 mantrákkal meditálunk és ezen az órán a jóga filozófiával is megismerkedhetsz mantra éneklés és meditáció közben. Teljesen kezdők is jöhetnek, nincs szükség előképzettségre. A jóga legmagasabb rendű ága, ami segíti a gyors fejlődést.

Ezeken a foglalkozásokon mindenki részt vehet aktuális állapotának megfelelő, kényelmes testhelyzetben (akár széken ülve) vagy haladók meditációs ülőhelyzetben is elhelyezkedhetnek. Mindenki jógázhat!

Jóga napokon és relaxáció-meditáció órákon is részt vehetsz.

Igény esetén életvezetési tanácsokkal is támogatlak, ayurveda, sport és jóga tudásomat felhasználva.