2023 tavaszán is indítunk 8 alkalmas (12 óra) ayurvéda alapok-egészségmegőrző tanfolyamot. Alkalmanként 1.5 órásak az előadások március 16-tól csütörtök délelőttönként 10.30-12.00-ig. (A 8 alkalmas program május első csütörtökjén végződik, amikor a legideálisabb elkezdeni az éves nagy tisztítókúrát, így belekezdhetünk mindjárt.) Jelentkezés: 30-5541220

Ár: 22.000 Ft, amit egyben kérek kifizetni.

 

Aki csak egy-egy alkalmon vesz részt az 3500 Ft/ alkalom. Aki kihagy egy-egy alkalmat és befizette a tanfolyamot, majd bepótolhatja, ha újból indul tanfolyam. Élő online is részt vehetsz, nem veszem fel, nem lehet vissza nézni.

 

 

A 8 alkalom tematikája:

1.Ayurvéda eredete, alapelve-indítéka, célja, ágai, az élet célja, egészség- betegség fogalma, betegség típusai, 3 mala, 5 őselem, tridosha, 6 íz, 7 dhatu (szövet).

2. A 3 dosha (kapha, pitta, vata) és a 3 doshák altípusai, alkat teszt, saját alkatmeghatározás

3. Betegségek eredetének megelőzése. Roganut (szükségletek).

4. Diagnosztika, energiarendszer, mi vezet betegséghez, betegség fázisai, pulzus, nyelv, vizelet, széklet,

5. Dinacharja (napi rutin az egészségmegőrzésért), a védákból a harmonikus élet kialakításáért, az élet szakaszai. Az ayurvéda ajánlotta gyógyító mantra meditáció.

6. Évszakok szerinti étkezés, az élelmiszerek csoportosítása.

7. Az ayurvéda tisztító eljárásai (az 5 rítus), tisztító ételei, gyógynövények, fűszerek, ayurveda készítmények. Az ayurvéda doktornő ajánlotta egészségmegőrző légzőgyakorlat bemutatása.

8. Elkészítjük konyhánkba az ayurvéda alap tisztító, gyógyító ételét (előkészítem) és az ayurvédikus méregtelenítés lépéseiről és módszereiről is beszélgetünk alkathoz igazítva.

 

Szeretettel várlak!

Szabó Zita Sita

aerobic és rekreációs sport és jóga oktató

kozmetikus mester

Ayurvédát Dr Pallavi Shindétől tanultam 200 órában és szóban és írásban vizsgáztam nála. Indiában Puneban saját ayurvéda klinikát vezet.

Ezt megelőzően Indiában és SríLankán találkoztam az ayurvédával, majd  elvégeztem egy 60 órás ayurvéda szépségápoló tanfolyamot az Ayurvédiában és a Sivananda Jógaközpontban is részt vettem ayurvéda szerinti étkezés- főzés és ayurvéda szerinti ászana gyakorlás műhelyeken.