Ayurveda

Kezelések-szépségápolás

Szabó Zita

06 30 5541220 

 A szépség az egészséggel kezdődik

 

A Forma Stúdió szépségműhely célja az egészségmegőrzés. Napjainkban sok egymásnak ellentmondó tanácsokat olvashatunk, hallhatunk az egészséges életmódról. Ezért a modern kor korszerű lehetőségei mellett az ayurvéda ősi 5000 éves múltra tekintő kinyilatkoztatását alkalmazzuk, melyek személyre szabottak. Nincs két egyforma ember, ezért mindenkinek más életmódra és kezelésre van szüksége.

Az egyéni ayurvedikus adottságokat (kapha, pitta, vata) figyelembe vesszük és megfelelő kezelést választunk.

Az ayurvedikus szépségápolás-egészségmegőrzés segíti az önismeretet, igényed esetén kielemezzük alkatodat, arcbőrünk tükrözi legjobban aktuális tudatállapotunkat.

Az ayurveda a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, adottságaidnak megfelelő életmóddal segítheted egészséged megőrzését.

Ayurvédikus szépségápolási metódusomat a magyar sajátosságokhoz igazítottam, mert indiai tanárom Dr. Pallavi Shinde ezt tanította.

Kezeléseimhez a legtisztább minőségű termékeket választom. A teljes testmasszázst masszőr kolléganőm végzi.

Évente nagyobb ayurvedikus fiatalító (rasayana) programmal várlak.  

Igény esetén életvezetési tanácsokkal is támogatlak, sok éves kozmetikus mesteri, sport, jóga és ayurvéda tudásomat felhasználva.

Teaszaküzletünkben kiválasztjuk a számodra megfelelő ayurvedikus teákat, amit otthon rendszeresen fogyaszthatsz. A teázás a Forma Stúdióban minden ayurvédás kezelés elengedhetetlen része.

A Forma Stúdióban elérhető kezelések

Abhyanga

A test olajozása az ayurveda alap masszázsa. A méregtelenítés fokozására, az elme lecsendesítésére alkalmazzák. Indiában otthon önmasszázsként is végzik. Kozmetikámban az arc, dekoltázs és a karok olajozása közben gőzzuhanyozás (nadi swedana) következik, ami fokozza a méregtelenítő folyamatokat. A masszázst összekötjük az arc marma pontjainak a masszázsával is, ami az egész testre fokozottan nyugtatólag, tisztítólag hat. A marma masszázs az ayurvéda kiemelt ága.

Ára: 6 600 Ft/ 30 perc
gyógynövény pakolással 9 680 Ft/50 perc

gőzöléssel 11 080 Ft/ 1 óra

Abhyanga azaz olajozás az egész testen, melyet  Schmidt Brigitta masszőr végez.

Ára: 9 500 Ft/60 perc 

   

  Shiroabhyanga

  A Shiroabhianga a fej, a nyak és az arc meleg olajos masszázsa. Egy intenzív, meleg olajjal végzett fejmasszázzsal kezdődik, mely kiválóan serkenti a vérkeringést, fokozza a fej és a koponyai szervek oxigénellátását.

  A fejmasszázst a homlok, a nyak-vállöv és az arc gyógyolajos masszázsa követi. A kezelés során a gyógyolaj összetevői által kitisztulnak a nyaktól felfelé eső szervekben, és a bőrben található méreganyagok

  A masszázst egy gőzfürdő (nadi swedana) követi, melynek célja, hogy az olaj által már felpuhított, fellazított méreglerakódások a gőzölés által folyékonnyá válva a béltraktus felé haladva kiválasztódnak, eltávoznak a szervezetből. A nadi swedana előnye, hogy egyszerre csak egy testrészt érint, így kíméli a szívet, esetleges viszérbetegségnél sem okoz problémát. (Igény esetén az egész testre egyszerre ható infraszaunánkat is igénybe veheted.) 

  Az ayurveda tanai szerint gyógynövény pakolást és egy intenzív bőrradírozást is tartalmaz a kezelés.

  A rendszeres abhyanga előnyei:

  • Megszünteti a mentális és fizikai fáradtságérzetet
  • Segíti az emlékezést, a tanulást
  • Álmatlanság eseteiben hatásos
  • Segít depressziónál, vagy túlzott izgalom esetén
  • Jótékony hatással van a hajproblémákra, mint pl. a gyenge, töredezett hajra, hajhullásra stb.
  • Segít a méregtelenítésben
  • A lenti marma masszázzsal erős tisztító, méregtelenítő hatású
  • A hideg téli napokon nyugtató, melegítő hatású
  • Ára: 15 400 Ft/ 1ó.45 perc
  • 30 perc infraszauna az egész testnek 2400 Ft. 

   

  Marmamasszázs

  Az ayurvéda kiemelt ága, a különféle masszázsokhoz képest eredményesebb a hatása.

  Az arc marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására. Az arcon keresztül az egész testre hat.

  Ára: 4400 Ft gőzöléssel 5 940/ 30 perc 

  Ha a talpmasszázzsal ismerkednél, ide kattints!

   

   

  Nasya

  A nasya kezelés az arc, az orrüregek tisztítását és táplálását jelenti. Gyógyolajos arcmasszázzsal ellazulnak a lerakódások, amit gőz követ, orrcsepp használatával kitisztulnak, méregtelenednek az arc és orrüregek. A nasya az ayurvédikus napi rutin (dinacharya) része, így igény esetén otthoni használatát is megtanítom, mivel az ayurveda egyik legfontosabb tisztító kezelése.

  Ára: 6 290 Ft / 30 perc

  Dumaphána

  Gyógynövényes füst, amit a nasya kezelés után végzünk, hogy fokozza az orrüregek tisztulását a nyálka eltávolítását.
  Fejfájásra is kitűnő.
  Ára: 1 650 Ft

  Pinda Sweda 

  Az ayurvéda csodás gyógynövényes masszázsa, amikor a masszőr gyógynövénnyel töltött vászon labdákat készít és felmelegítve azt a test görcsös pontjait, feszültségeit kioldja. Schmidt Brigitta masszőrtől kérhető. 

  Ára: 9 500 Ft

  Ayurvedikus relaxáló kényeztető masszázs drágakövekkel

  Hatóanyaga az ayurvedikus alkatnak megfelelő alap olajba kevert illóolaj.

  Lábáztatás és teázás után a nyugtató masszázst az arc és dekoltázs területén végzem majd rózsakvarc és hegyikristály féldrágaköveket és egy őrölt gyógynövénypakolást alkalmazok. Az ellazulást hideg – meleg hőhatással segítem.

  Célom, hogy vendégeim megtapasztalják ősi ösztönös tudásukat és ezzel testi – lelki harmóniába kerüljenek, szépüljenek. Mély ellazult állapotban endorfin és oxitocin termelődik, látványos fiatalító hatása van. Kúraként alkalmazva segíti a lelki béke megteremtését. Ha szeretnél megtanulni relaxálni, itt elkezdheted és a hangfürdő, csakrameditáció oldalra kattintva folytathatod.

  Ára: 16.500 Ft / 2 óra

  Ayurvedikus szépségápolási rituálé arannyal

  Az arany emeli a sejtek rezgésszintjét. Segíti a megújulást, már az ókorban is alkalmazták a fiatalság megőrzése érdekében, gyógyhatása az ízületekre közismert, gyulladáscsökkentő. A plasztikai sebészet területén aranyszálat vezetnek a bőrbe melynek mentén elindul a megújhodás.

  A 100 százalékos tisztaságú 24 karátos aranylemezkék bemasszírozását egy marmapresszúrás pontokon nyugvó arcmasszázs egészíti ki.

  A kezelés hatékonyságát masszírozásnál alkatnak megfelelő illóolajokkal, befejezésnél pakolással, ayurvedás lótusz eszenciával fokozom. Az arany kezelés az áyurvéda különleges, drága kezelése, amit Indiában kevesen tudnak megfizetni és csak a vagyonos embereknek ajánlják. Szerencsére Európában többen megengedhetjük magunknak.

  Ára: 22 100 Ft / 90 perc