Ayurveda

Kezelések-szépségápolás

Szabó Zita

06 30 5541220

A szépség az egészséggel kezdődik

 

A Forma Stúdió szépségműhely célja az egészségmegőrzés. Napjainkban sok egymásnak ellentmondó tanácsokat olvashatunk, hallhatunk az egészséges életmódról. Ezért a modern kor korszerű lehetőségei mellett az ayurvéda ősi 5000 éves múltra tekintő kinyilatkoztatását alkalmazzuk, melyek személyre szabottak. Nincs két egyforma ember, ezért mindenkinek más életmódra és kezelésre van szüksége.

Az egyéni ayurvedikus adottságokat (kapha, pitta, vata) figyelembe vesszük és megfelelő kezelést választunk.

Az ayurvedikus szépségápolás-egészségmegőrzés segíti az önismeretet, igényed esetén kielemezzük alkatodat.

Az ayurveda a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, adottságaidnak megfelelő mozgással, légzőgyakorlatokkal, mantrákkal, tudatossággal összekötött méregtelenítőkúrákkal, teával, ayurvédás kezelésekkel segítheted egészséged megőrzését.

Ayurvédikus szépségápolási metódusomat a magyar sajátosságokhoz igazítottam, mert indiai tanárom Dr. Pallavi Shinde ezt tanította.

Kezeléseimhez a legtisztább minőségű termékeket választom. A teljes testmasszázst masszőr kolléganőm végzi.

Évente egyszer-kétszer nagyobb ayurvedikus rasayana (fiatalító) programmal várlak.  

Igény esetén életvezetési tanácsokkal is támogatlak, az ayurveda és jóga tudásomat felhasználva.

Teaszaküzletünkben kiválasztjuk a számodra megfelelő ayurvedikus teákat, amit otthon rendszeresen fogyaszthatsz. A teázás a Forma Stúdióban minden ayurvédás kezelés elengedhetetlen része.

Szépségműhelyünkben elérhető kezelések

Abhianga

A test olajozása az ayurveda alap masszázsa. A méregtelenítés fokozására, az elme lecsendesítésére alkalmazzák. Indiában otthon önmasszázsként is végzik. Kozmetikámban az arc, dekoltázs és a karok olajozása után gőzzuhanyozás következik, ami fokozza a méregtelenítő folyamatokat. A masszázst összekötjük az arc marma pontjainak a masszázsával is, ami az egész testre fokozottan nyugtatólag, tisztítólag hat. A marma masszázs az ayurvéda kiemelt ága.

Ár: 4400 Ft/ 30 perc
gyógynövény pakolással 6400 Ft/50 perc

Abhianga az egész testen, melyet masszőr kolléganőm végez.

Ár: 8000Ft/45 perc

  Shiroabhianga

  A Shiroabhianga a fej, a nyak és az arc meleg olajos masszázsa. Egy intenzív, meleg olajjal végzett fejmasszázzsal kezdődik, mely kiválóan serkenti a vérkeringést, fokozza a fej és a koponyai szervek oxigénellátását.

  A fejmasszázst a homlok, a nyak-vállöv és az arc gyógyolajos masszázsa követi. A kezelés során a gyógyolaj összetevői által kitisztulnak a nyaktól felfelé eső szervekben, és a bőrben található méreganyagok

  A masszázst egy gőzfürdő követi, melynek célja, hogy az olaj által már felpuhított, fellazított méreglerakódások a gőzölés által folyékonnyá válva a béltraktus felé haladva kiválasztódnak, eltávoznak a szervezetből.

  A rendszeres abhianga előnyei:

  • Megszünteti a mentális és fizikai fáradtságérzetet
  • Segíti az emlékezést, a tanulást
  • Álmatlanság eseteiben hatásos
  • Segít depressziónál, vagy túlzott izgalom esetén
  • Jótékony hatással van a hajproblémákra, min pl. a gyenge, töredezett hajra, hajhullásra stb.
  • Segít a méregtelenítésben
  • A lenti marma masszázzsal erős tisztító, méregtelenítő hatású
  • Ár: 8000 Ft/60-70 perc, gyógynövényes pakolással 10.000 Ft/90 perc

  Marmamasszázs

  Az ayurvéda kiemelt ága, a különféle masszázsokhoz képest eredményesebb a hatása.

  Az arc marmapresszúra minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására. Az arcon keresztül az egész testre hat.

  Ár: 3500 Ft / 20 perc, gőzöléssel 4000 Ft / 30 perc, gyógynövény pakolással 5000 Ft.

  Ha a talpmasszázzsal ismerkednél, ide kattints!

   

  Basti kezelések

  Beteg testfelületek olajozása (térd – janu basti, keresztcsont tájék – kati basti, nyak, vállöv – griva basti) meleg gyógyolajban áztatása.

  Shiro basti a fejtető olajos kezelése.

  A basti kezelések után a test fájó területeinek célzott melegítése gyógypárával, bizonyos testfelületek vagy akár az egész test gyógynövényes gőz zuhanyozása (svedana).

   

  Gandusha

  Olajos gargalizálás a szájüreg tisztítására, méregtelenítésére a nyak, vállak és mellkas masszázsával és gőzölésével.

  Csak a méregtelenítő eljárás részeként lehet igénybe venni a basti és gandusha kezelést.

   

  Nasya

  A nasya kezelés az arc, az orrüregek tisztíását és táplálását jelenti. Gyógyolajos arcmasszázzsal ellazulnak a lerakódások, amit gőz követ, orrcsepp használatával kitisztulnak az arc és orrüregek.  A nasya karma a panchakarma (méregtelenítés) eljárás része, de külön is kérhető.

  4000 Ft / 30 perc

  Dumaphána

  Gyógynövényes füst, amit a nasya kezelés után végzünk, hogy fokozza az orrüregek tisztulását a nyálka eltávolítását.
  Fejfájásra is kitűnő.
  1500 Ft

  Ayurvedikus relaxáló kényeztető masszázs drágakövekkel

  Hatóanyaga az ayurvedikus alkatnak megfelelő alap olajba kevert illóolaj.

  Lábáztatás és teázás után a nyugtató masszázst az arc és dekoltázs területén végzem majd rózsakvarc és hegyikristály féldrágaköveket és egy őrölt gyógynövénypakolást alkalmazok. Az ellazulást hideg – meleg hőhatással segítem.

  Célom, hogy vendégeim megtapasztalják ősi ösztönös tudásukat és ezzel testi – lelki harmóniába kerüljenek, szépüljenek. Mély ellazult állapotban endorfin és oxitocin termelődik, látványos fiatalító hatása van. Kúraként alkalmazva segíti a lelki béke megteremtését. Ha szeretnél megtanulni relaxálni, itt elkezdheted és a hangfürdő, csakrameditáció oldalra kattintva folytathatod.

  12.000 Ft / 2 óra

  Ayurvedikus szépségápolási rituálé arannyal

  Az arany emeli a sejtek rezgésszintjét. Segíti a megújulást, már az ókorban is alkalmazták a fiatalság megőrzése érdekében, gyógyhatása az ízületekre közismert, gyulladáscsökkentő. A plasztikai sebészet területén aranyszálat vezetnek a bőrbe melynek mentén elindul a megújhodás.

  A 100 százalékos tisztaságú 24 karátos aranylemezkék bemasszírozását egy marmapresszúrás pontokon nyugvó arcmasszázs egészíti ki.

  A kezelés hatékonyságát masszírozásnál alkatnak megfelelő illóolajokkal, befejezésnél pakolással, ayurvedás lótusz eszenciával fokozom. Az arany kezelés az áyurvéda különleges, drága kezelése, amit Indiában kevesen tudnak megfizetni és csak a vagyonos embereknek ajánlják. Szerencsére Európában többen megengedhetjük magunknak.

  Ára: 20 000 Ft / 90 perc