Gyakorló Jóga

A gyakorló jóga órán kezdők és haladók is részt vehetnek. Célunk, hogy a rendszeres közös gyakorlás által a jóga az életmódunk részévé váljon és helyet kapjon az életünkben. Mint minden jóga óránkon itt is figyelmet kap a gerinc és megismerünk 12 testgyakorlatot ( ászanát ), amit mindenki személyre szabva végezhet aktuális állapotának megfelelően. Ez később lehetővé teszi a biztonságos otthoni gyakorlást is. Az óra elején a jóga tisztító ászanáival vagy a Napüdvözlettel melegítjük át a testünket, de ezt is könnyíthetjük állapotunknak megfelelően. A folyamatos órákon megtanuljuk a Hold és Föld üdvözletet és rendszeresen végzünk légzőgyakorlatot (pranajama) is, hogy fejlesszük légzőrendszerünket. A jóga 6 tisztító gyakorlatának (satkarma) megismerése is célunk, mert anélkül nem ajánlott rendszeres gyakorlásba kezdeni. Az órát rövidebb relaxációval zárjuk. A rendszeres gyakorlás egészséghez, nyugalomhoz, harmonikus életmódhoz vezet.

A foglalkozás 1 ó.15 perc, hogy a mindennapokba könnyen beilleszkedjen. Gerincjóga óránk kedden reggel 1 órás, de hétfőn esténként 1 ó. 30 perc, itt már hosszabb a relaxáció. A szerda délelőtti tradicionális jóga 1ó. 45 perc, ahol már mantrákkal és hosszabb relaxációval, a jóga nidrával és a csakrameditációval is megismerkedhetsz. Péntek esténként 1 órában csak a mantra meditációval (díjtalan) foglalkozunk. Szeretettel várunk. Kezdj el rendszeresen jógázni!

Ayurvéda alapok egészségmegőrző életmód tanfolyammal, különböző jóga tanfolyamokkal, feltöltő természeti környezetben jógaházikónkban 1 napos elvonulásokkal is bővítheted tudásod. Bővebb információt itt találsz.

Valójában a jóga gyakorlásának elkezdése előtt az ayurvedikus önelemzéssel kellene legelőször megismerkednünk, hogy tisztába legyünk azzal, hogy milyen adottságaink vannak és ennek megfelelően alakítsuk ki életmódunk, jóga gyakorlásunk. Bővebben erről az Ayurveda oldalon olvashatsz.

Válassz mozgás kínálatunkból!