Hatha jóga, Yin jóga, Kamasz klub 

Egy csokorba gyűjtöttünk több stílust, hogy válogathass kedved szerint. Óráinkat kezdők és haladók is látogathatják. 

HATHA JÓGA kezdőknek és haladóknak MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN 9.30-10.45. Célunk, hogy a rendszeres közös gyakorlás által a jóga az életmódunk részévé váljon és helyet kapjon az életünkben.

Mint minden jóga óránkon itt is figyelmet kap a gerinc és megismerünk 12 testgyakorlatot ( ászanát ), amit mindenki személyre szabva végezhet aktuális állapotának megfelelően. Ez később lehetővé teszi a biztonságos otthoni gyakorlást is. Az óra elején a jóga tisztító ászanáival és a napüdvözlettel melegítjük át a testünket. Megismerheted a legmagasabb szintű napüdvözlet gyakorlást, amikor a napüdvözlet mantráit is zengetjük. A folyamatos órákon megtanuljuk a Hold és Föld üdvözletet is és rendszeresen végzünk légzőgyakorlatot (pranajama), hogy fejlesszük légzőrendszerünket és tisztítsuk energiarendszerünket.

A jóga 6 tisztító gyakorlatának (satkarma) megismerése is célunk, mert anélkül nem ajánlott rendszeres gyakorlásba kezdeni. Az órát rövidebb relaxációval zárjuk. 

YIN JÓGA ÉS MEDITÁCIÓ

A yin jóga a kínai gyógyászat 5 elem tanára épül. (Az ayurvéda a kínai gyógyászat eredete, de más irányba fejlődött.) Minden elemhez hozzákapcsolható egy szerv, melyek meridiánok mentén helyezkednek el. A szervekhez érzelmek is köthetők és így tudatosan kezelhetjük magunkat, ha van valamilyen problémánk, az adott szervhez tartozó meridiánt harmonizáló gyakorlatokat végezhetjük. A testhelyzetek a hatha jógából merítkeznek, csak sokkal tovább helyezkedünk bele. Szinte 3- 5 percig, haladó szinten pedig 7 percig és fokozatosan egyéni adottságokhoz igazítva egyre mélyebben lazulunk bele, ezzel nemcsak az izmokat, hanem a mélyebb fasciális szöveteket is érintjük. Terápiás értéke van az ilyen gyakorlásnak, régi krónikus mozgásszervi és ízületi fájdalmak is képesek feloldódni. Nem azonos azzal, ha sokáig tartunk ki egy ászanát más jóga ágakban, mert itt belelazulunk. A yin gyakorlás mindenkinek ajánlható, férfiaknak is, mert az elnevezése ellenére ez nem női jóga, hanem a női befogadó, tápláló minőség harmonizálása, mely a meditáció felé vezet. Eltávolít mindent ami az elcsendesülésünk útjába áll, hogy könnyen kapcsolódjunk a belső fényünkre, feltöltő forrásunkra. Ha sok jang jellegű mozgást végzünk ( minden sport és a jóga aktív formái) mindenképp alkalmas az egyensúly megteremtésére, mivel a kínai gyógyászat alapja a yin-yang egyensúly. A meditáció előszobája a yin jellegű gyakorlás, már maga az óra is meditatív.

Jelenleg egyéni óra keretein belül találkozhatsz ezzel az órával, de várjuk a jelentkezőket, mert hamarosan indítunk csoportos 6 alkalmas tanfolyamot is, ahol a gyakorlat mellett megismerheted a yin gyakorlás elméleti hátterét is és a meditációban is fejlődhetsz!

Hétfő esti óránkon a gerincjógát (amikor az egyszerű könnyített ászanákat végezzük) ötvöztük a yinnel, hogy a gerinc egészségét karbantartó gyakorlatokat a kínai meridiánok harmonizálásával támogassuk és megtapasztaljuk a meditáció csendjét.  Érdeklődni Szabó Zitánál lehet: 30-5541220

HÉTFŐ 19.30-21.00

KAMASZ KLUB

A fiatalabb korosztálynak is ajánlunk személyiségfejlesztő órákat. Biztonságos és támogató környezet, interaktív foglalkozásokkal.

Bojti Bori pszichopedagógus, drámapedagógus tartja a foglalkozásokat.

Péntek 15.30-17.00

 

 

Jóga óráink:

GERINCJÓGA kedd 8.15-9.15, csütörtök 7.45-9.45

GERINC-YIN YOGA MEDITÁCIÓ hétfő 19.30-21.00

TRADICIONÁLIS HATHA JÓGA szerda 9.30-11.00

HATHA JÓGA csütörtök 9.30-10.45

MEDITÁCIÓ-MANTRA JÓGA-JÓGAFILOZÓFIA péntek 19.00-20.00

Ayurvéda alapok egészségmegőrző életmód tanfolyammal, különböző jóga tanfolyamokkal, feltöltő természeti környezetben jógaházikónkban 1 napos elvonulásokkal is bővítheted tudásod. Nézz a Csicserkó Jógaház oldalunkra.

Valójában a jóga gyakorlásának elkezdése előtt az ayurvedikus önelemzéssel kellene legelőször megismerkednünk, hogy tisztába legyünk azzal, hogy milyen adottságaink vannak és ennek megfelelően alakítsuk ki életmódunk, jóga gyakorlásunk. Bővebben erről az Ayurveda oldalon olvashatsz.

Válassz mozgás kínálatunkból!