Jógahétvégék

Jóga hétvégék

 

A Forma Stúdió elvonulását a Sivananda Asramban a Pálos romok közelségében tartjuk Pilisszentléleken. (2020. október 3-4)

Már készül saját pihenőhelyünk is Szentendrén a Csicserkó hegyen. A Csicserkó ház (Sita Ayurveda és Yoga Meditáció) gyönyörű természeti környezetben lesz, itt kedved szerint elmélyülhetsz a jógában és az ayurvédában is. A saját elvonuló házikónkban a testi-lelki újjászületésért fogunk jóga hétvégéket, közösségi programokat, alkalomszerűen jóga órákat is tartani.

 

 

 

Jógahétvégék-Tanfolyamok

(az aktuális programokat mindig külön dátummal jelezzük, de Te is jelezheted igényedet, ha valamelyik program érdekel)

Feltöltődés jógával és ayurvédával

Ez a hétvége a pihenésről szól, megismerheted az egészségmegőrző életmódot. Könnyed gerincközpontú testgyakorlás, kirándulás és relaxáció-meditáció, hangfürdő az ayurvéda ajánlotta napirend szerint. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott. 2020 október 3-4. (17.800 Ft)

 

Bevezetés a jógába

Ezen a programon megismerheted a Sivánanda tradició ajánlotta 12 ászanát a gerincjóga segítségével személyre szabva, az alap légzőgyakorlatokat, mantrákat, méregtelenítési módszereket és a kezdő relaxációt is. (Ezt, ha rendszeresen jársz tradicionális jóga órára ott is megtanulhatod)

 

Tisztulás jógával és ayurvédával

Előzetes felkészülés után a jóga és az ayurvéda tisztító-méregtelenítő gyakorlatait alkalmazzuk.

 

A hatha jóga rejtett nyelve

Mi van az ászanák mögött? Itt megtudhatod. Minden testgyakorlat mesél a személyiségedről, egyszerű módszerrel megismerheted magad, ami segítség lehet fejlődésedben. Ezt a módszert Swami Rádha dolgozta ki Sivánanda mester kérésére. (6 alkalmas tanfolyam vagy jógahétvége)

Szintén Rádha módszere az “Isteni Fény behívása”, melybe Babaji avatta be. Könnyű álló meditációs technika, mindenki végezheti.

A járó meditációval is foglalkozunk kirándulással egybekötve.

 

Belső csend

Relaxációs és meditációs képesség fejlesztése Patanjali jóga szútrája alapján. (8 alkalmas tanfolyam vagy elvonulás.) A Raja jógával a Sivananda jógaközpontban ismerkedtem meg. A meditáció célja az elme folyamatok elengedése, a tudatunk megtisztítása, hogy a jelen pillanat tudatosságát megéljük. 

 

Ayurvédával és jógával az egészségmegőrzésért

Megismerkedünk az egészségmegőrzés alapjaival, de nemcsak elméletben, hanem elkészítjük az ayurvéda gyógyító ételeit is.

Az ülő meditáció mellett, rövid kirándulással egybekötve a járó és álló meditációval is foglalkozunk.

Megismerkedünk energiaközpontjainkkal is (csakrák) a kundalini jóga területével, hogy még tudatosabbak legyünk egészségmegőrzésünkkel és tisztulásunkkal kapcsolatban.

2019. szeptember 7-8.

 

Mantra jóga

Ezen a programon a bhakti jógával, az odaadás útjával ismerkedünk. Érzelmeinket mantrákkal kezeljük és a náda jóga gyakorlataival tisztítjuk energiacsatornáinkat. Tisztulásunkat Sivánanda mester és tanítványai által ajánlott mantrákkal, meghatározott sorrendben segítjük. (Tradicionális jóga óráinkon is foglalkozunk ezzel)

 

Kriya jóga

Ez már haladóknak szóló gyakorlás, azoknak akik rendszeresen végeznek tisztító gyakorlatokat, karma jógát, ismerik energiaközpontjaikat és megismerkedtek Patanjali jóga szútráival is, ami említi a Kriya jógát. A felkészülés után a cselekvés útján a személyiségünket stabilizáljuk, ami energia, légzőgyakorlatok és ászanák, mudrák, mantrák kombinációja. Ezt a módszert Swami Anandananda tanította nekem, aki Satyananda mester közvetlen tanítványa volt. Sivánanda mester úgy bocsájtotta el Satyanandát 12 év után az asramból, hogy mentális úton adta át neki ezt a tudást. A kriya jóga a kundalini jóga része és előnye, hogy családos emberek is gyakorolhatják, nem kell elvonultan élni hozzá. A kriya jóga az a módszer, amivel a tulajdonképpeni ébredés megtörténik.

További haladó programokkal a dzsjána (tudás) jógával, az advaita vedanta filozófiával az Upanisadok alapján és a Bhagavad gita eszenciájával szívesen támogatlak az önmegvalósítás felé vezető úton Sivánanda mester tanításai szerint. 

 

 

 

Tudj meg többet a nálunk elérhető különböző jóga órákról, programokról!