Jóga tanfolyamok

Jóga napok és hétvégék

 

 

A Forma Stúdió pihenőháza a Csicserkó Ház (Sita Ayurveda és Yoga Meditáció) gyönyörű természeti környezetben Szentendrén. Itt kedved szerint elmélyülhetsz a jógában és az ayurvédában. A testi-lelki újjászületésért tartunk jóga napokat és hétvégéket, közösségi programokat, tanfolyamokat és jóga órákat. Ahhoz, hogy megismerd a jógát egészében, nem kell messzire utazni, itthon is elvonulhatunk. Programjaimon megismerheted a jóga fejlődés minden ágát, hogy utána éljed a jóga életmódot, ezzel jobbá téve saját és környezeted életét. 

 

 

 

Jógahétvégék-Tanfolyamok

(az aktuális programokat mindig külön dátummal jelezzük, de Te is jelezheted igényedet, ha valamelyik program érdekel)

Feltöltődés jógával és ayurvédával

Ez a hétvége a pihenésről szól, megtapasztalhatod az egészségmegőrző életmódot. Könnyed gerincközpontú testgyakorlás, kirándulás és relaxáció-hangfürdő az ayurvéda ajánlotta napirend szerint. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott. 

 

Bevezetés a jógába

Ezen a programon megismerheted a Sivánanda tradició ajánlotta 12 ászanát a gerincjóga segítségével személyre szabva, az alap légzőgyakorlatokat, mantrákat, méregtelenítési módszereket és a kezdő relaxációt-meditációt. Az otthoni biztonságos gyakorolás elősegítéséért ajánlom ezt a 12 alkalmas tanfolyamot vagy jógahétvégét. ( Ha rendszeresen jársz tradicionális jóga órára ott is megtanulhatod)

 

Tisztulás jógával és ayurvédával

Előzetes felkészülés után a jóga és az ayurvéda tisztító-méregtelenítő gyakorlatait alkalmazzuk és elméletben is tudatosítjuk az ayurvéda-jóga életmód alapjait. (Elkészítjük az ayurvéda gyógyító ételeit is) 

Ayurveda alapok-egészségmegőrző életmód 8 alkalmas tanfolyam (Ayurvedát Dr Pallavi Shindetől tanultam, aki Indiában saját ayurveda klinikát vezet.) Kezdés: 2022. ősz szombat délelőtt. Ár: 20.000 Ft. Szívből ajánlom a jóga útjára lépőknek.

 

A hatha jóga rejtett nyelve

Mi van az ászanák mögött? Itt megtudhatod. Minden testgyakorlat mesél a személyiségedről, egyszerű módszerrel megismerheted magad, ami segítség lehet fejlődésedben. Ezt a módszert Swami Rádha dolgozta ki Sivánanda mester kérésére. (12 v. 6 alkalmas tanfolyam vagy jógahétvége)

Szintén Rádha módszere az “Isteni Fény behívása”, melybe Babaji avatta be. Könnyű álló meditációs technika, mindenki végezheti.

A járó meditációval is foglalkozunk kirándulással egybekötve. (Rendszeres Nordic walking óráinkon is gyakorolhatod a járó meditációt.)

 

Hatha jóga Pradipíká 

A hatha jóga lámpása című jóga alapmű 4 fejezetének feldolgozása gyakorlattal egybekötve. Intenzív pránajama (légzőgyakorlatok) gyakorlással.

 

Csend

Relaxációs és meditációs képesség fejlesztése Patanjali jóga szútrája alapján. (8 alkalmas tanfolyam vagy jóga hétvége)

A rádzsa (királyi) jógával a Sivananda jógaközpontban ismerkedtem meg. Különféle meditációs technikákkal és az eredményes meditáció lépéseivel ismerkedünk meg.

 

Patanjali jógaszútrák elemzése

4 alkalmas tanfolyam vagy elvonuláson gyakorlat és elmélet. 

 

Kundalini Jóga

Jóga hétvégén megismerkedünk energiaközpontjainkkal (csakrák) a kundalini jóga területével, hogy tudatosak legyünk egészségmegőrzésünkkel és tisztulásunkkal kapcsolatban. A védikus jógapszichológia segítségével tovább mélyítjük megértésünket.

Csakrameditációval, mantrával, ászanákkal, pránajámával (légzőgyakorlatok) harmonizáljuk energiaközpontjainkat. (Hangfürdő és csakrameditáció órákat rendszeresen tartunk a Forma Stúióban is.)

 

Csakrameditáció-relaxáció 

Külön 7 alkalmas tanfolyamon egyesével foglalkozunk energiaközpontjainkkal, a csakrákról a Sivananda tradíció tanítása szerint tanulunk. Kezdés: 2022 április 11. hétfőnként este 19.30

 

 

Mantra-náda jóga

Ezen a programon a bhakti jógával, az odaadás útjával ismerkedünk. Érzelmeinket mantrákkal kezeljük és a náda jóga gyakorlataival tisztítjuk energiacsatornáinkat. Tisztulásunkat Sivánanda mester és tanítványai által ajánlott mantrákkal, meghatározott sorrendben segítjük.

Tradicionális jóga óráinkon is foglalkozunk ezzel vagy 9 alkalmas tanfolyamon a bhakti jóga 9 ágán haladva.

Mantra éneklést a Himalájai Védikus Alapítvány szerzetesnőjétől tanultam, Swami Sankaratilaka Paramahamsa támogatásával, aki Srí Adi Sankarácsárjá alapította Szaraszvati rendhez tartozik.

 

Kriya jóga

Ez már haladóknak szóló gyakorlás, azoknak akik rendszeresen végeznek tisztító gyakorlatokat, karma jógát, ismerik energiaközpontjaikat és megismerkedtek Patanjali jóga szútráival is, ami említi a kriya jógát. A felkészülés után a cselekvés útján a személyiségünket stabilizáljuk, ami energia, légzőgyakorlatok és ászanák, mudrák, mantrák kombinációja.

Ezt a módszert Swami Anandananda tanította nekem, aki Swami Satyananda Szaraszvati mester közvetlen tanítványa volt. Sivánanda mester úgy bocsájtotta el Satyanandát 12 év után az asramból, hogy mentális úton adta át neki ezt a tudást.

A kriya jóga a kundalini jóga része és előnye, hogy családos emberek is gyakorolhatják, nem kell elvonultan élni hozzá. A kriya jóga az a módszer, amivel a tulajdonképpeni ébredés megtörténik. 4 kriyával évekig megalapozhatjuk gyakorlásunk. 

 

 

Védanta filozófia 

Az Upanisadok feldolgozása Swami Sivananda Móksa Gítá (Megszabadulás dala) című műve alapján, tanítványa Swami Krisnananda magyarázataival. Az advaita vedanta  filozófiával a tudás útján (dzsyána jóga) ismerkedünk meg.

Továbbá a Bhagavad gítá végső üzenetével szívesen támogatlak az önmegvalósítás felé vezető úton Sivánanda mester tanításai szerint.