Ayurveda

Panchakarma – méregtelenítés

Szabó Zita

06 30 5541220

Kinek szól méregtelenítés programunk?

 

A Forma Stúdió és az áyurvéda fő célja az egészségmegőrzés. Méregtelenítő programunk egészséges embereknek szól. Célunk a megelőzés.

Nagyon sok ember szenved a testében felgyülemlett méreganyagoktól, vagy a megemésztetlen salakanyagok szervezetben rekedésétől, minden testi fájdalom és az allergiák is ezt jelzik. A méreganyagok nem csak a betegségek okozói, ha nem tisztítjuk meg a testünket ezektől a felgyülemlett salakanyagoktól, akkor nem tudjuk felszívni a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat sem.

Az ayurvéda egészségmegőrzésünk érdekében egy évben kétszer ajánl tisztítókúrát  a melegebb évszakokban, tavasszal és kora ősszel, amikor erőnk teljében vagyunk.

Szépségápoló-egészségmegőrző méregtelenítést Dr Pallavi Sindétől tanultam.

Méregtelenítő áyurvédás programot és kezeléseket egészséges embereknek személyes konzultáció után állítok össze. A program alatt igény szerint végig támogatlak.

A vezetett program ára egyedi, az igénybe vett kezelésektől- masszázsoktól, gyógynövényektől-teáktól  és mozgás programoktól függ. Az első konzultáció és tanácsadás 12.000 Ft. 

Miből áll egy méregtelenítő program?

Előzetes felkészülés, bevezetés külső-belső olajozással, abhianga a test olajozása otthon és a Forma Stúdióban egyedi kezeléseknél, ami a szövetekből a béltraktus felé tereli a méreganyagokat, izzasztó fürdő (otthon), gőzölés a fájó testrészeken (nadi sveda) vagy az egész testen, infrakabin (azoknak akiknek szív és keringési problémájuk van nagyon jó, mert kímélő). Svedananak nevezik az izzasztást, de rengeteg ága van attól függően, hogy kinek mire van szüksége. Az aerob testgyakorlás, friss levegőn tartózkodás, légzőgyakorlatok, fűszeres teák is semlegesítik a mérgeket.

Ezek után következik a tisztítókúra (van akinek enni kell közben). A hosszú léböjtöt, a szervezet sanyargatását az ayurvéda nem javasolja, hanem a jóság kötőerejéhez tartozó táplálkozást. A böjt csúcspontjaként, akinek szükséges otthoni hashajtást és beöntést is végezhet.

 A tisztitókúrát követően levezetés, megfelelő életmódprogram kialakítása és rendszeres jógagyakorlás javasolt.

A helyes jóga gyakorlás előfeltétele a satkarma ( 6 tevékenység) tisztító eljárások, amit az ayurvédával a pancsakarmával (5 tevékenység) könnyíthetünk.

A méregtelenítés területén a jógában 10 éves személyes tapasztalatom van, amit az utóbbi években genetikai adottságaim miatt szelídítettem az áyurvéda segítségével. Ezért iratkoztam be Dr Pallavi Shinde áyurveda orvos képzésére. Szeretettel várlak október 1-től!