A mantra-meditáció az áyurvéda és a jóga fontos gyakorlata, mely könnyen elvezet a belső csendhez.

Következő meditáció mantraénekléssel 2019. október 11. péntek 19.00-20.30 (ingyenes)

A meditáció egy olyan jelenlét, amikor belefeledkezünk a pillanatba és nincsenek gondolataink. Ilyen pillanatokat átélhetünk nyaralás alatt egy gyönyörű helyen, vagy egy tevékenységbe annyira belemerülünk, hogy megfeledkezünk mindenről. Azonban a tudatos, jógikus meditáció ennél jóval több, amikor nem a tevékenység által leszünk jelen, hanem saját elhatározásunkból és közben nincs semmi tevékenység, még az is lehet, hogy környezetünkben éppen nyugalom sincsen, de mi mégis békések tudunk maradni. Kizárjuk tudatosan a külvilágot, leválunk gondolatainkról, hogy utána feltöltődve, újraszületve térjünk vissza a változó mulandó világba, ahol mindig történik valami és lehetetlen örök békére lelni.

Az áyurvéda és a jóga célja egy. Megismerni mulandó lényünk örök és halhatatlan részét, ezáltal könnyebb lesz az élet nehézségeit kezelni és egészségünket megőrizni. A meditáció az elengedés folyamata, elengedni mindent amit évek hosszú során át gyűjtögettünk, és amelyek létrehozták az igaz természetünktől való elkülönültséget. A mai korszakban a jóga és áyurvéda mesterek egybehangzóan a mantraéneklést, a meditáció legegyszerűbb formáját ajánlják érzelmeink kezelésére, elménk lecsendesítésére és a béke, nyugalom, az ok nélküli boldogság elérésére. A mantraéneklésen keresztül az univerzális erő könnyen nyilvánul meg.

A Forma Stúdióban fejlesztheted relaxációs, meditációs képességed. Először eljöhetsz egy ayurvédás masszázsra, majd részt vehetsz hangfürdőn és csakrameditáción, és kipróbálhatod a mantraéneklést, melyet csendes meditációval zárunk. A tradicionális jóga órák végén megismerheted a jóga nidrát (jógikus mélyrelaxációt) is, amivel megtanulhatod pozitív gondolatokkal (sankalpa) programozni magad, hogy utána az az életedben valósággá váljon.

Ayurvéda tanárom Dr Pallavi Shinde a legfőbb gyógyító mantrát (maha mrtyunjaya) tanította meg az egészségmegőrzésért, amit a Sivánanda tradicióból már ismertem és közösségben rendszeresen recitáljuk. Ilyenkor kis erőművekké válunk és felerősödik tisztító hatása.

A Forma Stúdióban minden hónap első szerdáján 10.00-kor 108-szor zengetjük a gyógyító mantrát (a program ingyenes).

Ezeken a foglalkozásokon mindenki aktuális állapotának megfelelő, kényelmes testhelyzetben vagy haladók meditációs ülőhelyzetben is elhelyezkedhetnek. Mindenki jógázhat!