Baba-Mama jóga

A baba-mama jóga egy remek lehetőség azoknak, akik kisbabájukkal együtt mozogni szeretnének.

Az órák ráhangolódással, babamasszázzsal kezdődnek, melyet mondókákkal, dalokkal tarkítunk. Ez többek között megalapozza az érzelmi intelligencia fejlődését, és számos további területen fejleszti még a kisbabák későbbi képességeit, a masszázs segíti a biztonságos kötődés kialakulását.

Az órán az anyukákat is átmozgatjuk. Az anyukák jógagyakorlásának központjában a gerinc, a csípő, a vállak átmozgatása áll. Az anyaság ezeket a területeket veszi igénybe legjobban. Megtanuljuk, hogyan célszerű a babát felemelni, hogyan kímélhetik az anyukák a derekukat, csípőjüket.

A csoportos gyakorlatok, játékok jót tesznek a babák szociális fejlődésének, a közösségi élmény megtapasztalásának. A különböző eszközök használata a babák testi fejlődését segíti, minden területet jól átmozgatunk.

Az órákon a babák aktív résztvevők, tudatosan foglalkozunk velük. Ez egy innovatív megközelítése a baba-mama jógának, hiszen itt a babák nem “csak úgy elvannak”, míg az anyukák jógáznak, hanem a közös mozgás kerül középpontba. Célunk a kapcsolódás mélyítése, a minőségi idő együtt töltése egy biztonságos, elfogadó térben. Az anyaság hullámhegyei és völgyei közt egy biztonságos sziget lehet ez az óra, mikor elengedheted a külvilág dolgait, és csak a babádra és magadra tudsz figyelni.

Bővebb információ induló csoportokról Sárközi Sáránál a 06 20 411 3121 telefonszámon és a Baba-Mama jóga Szentendre Facebook oldalon.